Гречка стала ще дорожчою: статистики показали, як у червні в Житомирській області змінилися ціни на продукти

На споживчому ринку Житомирської області в червні порівняно з травнем ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 2,9%.

Про це 13 липня повідомило Головне управління статистики у Житомирській області.

Як змінилися середні споживчі ціни на продукти харчування, 14 липня статистики показали у презентації.

Так, за даними статистиків, у червні, порівняно з травнем, усе м’ясо подорожчало: яловичина у перший місяць літа коштувала в середньому 212,32 грн за кілограм (у травні – 208,89 грн), свинина – 133,79 грн (у травні – 125,05 грн), філе куряче – 128,03 грн (у травні – 121,39 грн). Подорожчало і сало: було в середньому по 119,24 грн, стало 123,11 грн. Ціна на рибу за місяць майже не змінилася, навіть дещо знизилася: була 113,70 грн, стала 112,95 грн.

Додали у ціні яйця: у травні десяток коштував 16,08 грн, у червні – 21,12 грн. І знову подорожчала гречка: за даними статистиків, у червні кілограм крупи коштував в середньому 84,05 грн, у травні було дешевше – 68,83 грн. Рис, макаронні вироби та цукор також стали дорожчими. Зросли ціни і на овочі.

Про ціни на інші продукти – в інфографіці:

Як після російського вторгнення змінилися ціни на м’ясо та сало на житомирському Житньому ринку, дивіться у відеосюжеті за 12 липня 2022 року

Як повідомляв Житомир.com.ua, у травні 2022 року порівняно з квітнем ціни на продукти харчування та безалкогольні напої на споживчому ринку Житомирської області зросли на 3,7%. На що саме та як змінилися ціни – в інфографіці.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.